Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Italian gazpacho with burrata

A+ A-
drukuj
  • burrata cheese
  • 2 tomatoes
  • 1 fresh cucumber
  • ½ red pepper
  • 1 red onion
  • 3 ice cubes
  • basil (to taste)
  • extra virgin olive oil
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Wash the vegetables. Slightly cut the skin of tomatoes. Plunge the tomatoes and the red pepper in hot water for few seconds, then cool under cold water. Peel the skin off the vegetables and remove the seeds. Blend all the ingredients and ice cubes in the mixer, until blended smooth. Serve the soup well-chilled, garnished with burrata cheese.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Red onion
  • Salt
  • Tomatoes
  • Basil
  • Bell pepper
  • Burrata cheese
  • Cucumber
  • Extra virgin olive oil
  • Ground pepper
  • Ice
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ptysie

  • Dorsz z fasolką na parze

  • Spaghetti frutti di mare

  • Makaroniki

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Makaron tagliatelle w sosie pomidorowym

    Pierś z kurczaka obmyć, pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka, papryką mieloną (słodką i ostrą), solą i pieprzem, wymieszać i...

    więcej
  • Gołąbki

    Kapustę sparzyć we wrzątku. Po kolei, ostrożnie odkrawać pojedyncze liście. Posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek delikatnie zeszklić. Połączyć...

    więcej
  • Pieczarki faszerowane

    Zeszklić posiekaną cebulę i rozdrobniony czosnek. Dodać mięso mielone i przyprawy. Usmażyć. Z pieczarek ostrożnie wyciąć nóżki, można je...

    więcej
  • Tarta cebulowa

    Ze składników ciasta wyrobić gładką masą. Ułożyć w nasmarowanej masłem formie i dokładnie nakłuć dno widelcem. Piec do lekkiego zrumienienia w...

    więcej