Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Roasted pork loin

A+ A-
drukuj
  • whole pork loin with fat left on (1 – 1 ½ kg)
  • 2 tbsp polyfloral honey
  • 1 tbsp Dijon mustard
  • olive oil (for frying)

Sposób przyrządzania:

Score the fat side of the pork loin by cutting a criss-cross pattern, mix honey and mustard, massage the mixture onto the meat and fat and season with salt and pepper. Roast in the oven pre-heated to 180°C for about half an hour. Then, increase the temperature to 200°C and roast the meat until golden brown. Serve with cold sauces, mustard or cranberry jam.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Olive oil
  • Polyfloral honey
  • Pork lion
  • Dijon mustard
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowany łosoś z warzywami

  • Sakiewki parmeńskie

  • Romantyczne muffinki

  • Smażone krewetki pachnące czosnkiem z chili

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kutia

    Oczyszczoną pszenicę moczyć w wodzie przez 10 godzin. Następnie zagotować i moczyć ponownie 10 godzin. Mak oczyścić, sparzyć i zmielić. Wymieszać...

    więcej
  • Herbata mrożona z owocami

    Owoce pokroić w cząstki 1 i ½ cm. Herbatę zaparzyć w litrze wody i ostudzić, dodać miód. Skórkę z cytrusów i owoce, wymieszać i schłodzić....

    więcej
  • Makaron ze szparagami i pomidorami

    Szparagi obrać, opłukać i gotować około 15 minut w osolonej wodzie, następnie osączyć. Główki szparagów odkroić i odłożyć, szparagi pokroić...

    więcej
  • Sałatka z awokado

    Awokado i mango obrać i pokroić w cienkie paski. Rukolę umyć, a orzechy lekko roztłuc. Z oliwy, soku z cytryny i przypraw przygotować dressing. Na...

    więcej