Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zucchini fritters (about 20 pieces)

A+ A-
drukuj
  • 30 g wheat flour
  • salt and pepper
  • 1 egg
  • 2 tbsp milk
  • 1 zucchini (approx. 300 g)
  • grape seed oil

Sposób przyrządzania:

Mix the flour, a pinch of salt, egg and milk thoroughly in a bowl. Add coarsely grated zucchini. Season with freshly ground pepper. Heat 1 tablespoon of oil in a pan. Place mounds of batter (1 tablespoon each) in the pan and fry over a medium heat for 2-3 minutes on each side. Serve immediately with tomato sauce or tzatziki.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Salt
  • Zucchini
  • Black pepper
  • Eggs
  • Flour
  • Grape seed oil
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Insalta Caprese

  • Puchar sułtański

  • Jamie Oliver: łosoś pieczony w folii z fasolką szparagową

  • Chleb z zielonymi i czarnymi oliwkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Marynowany pastą Tom-Yum i trzcinowym cukrem filet halibuta

    Zrobić karmel z cukru trzcinowego, następnie dodać białe wino i pastę Tom-Yum oraz sok z cytryny. Zagotować. Zmiksować, doprawić do smaku i...

    więcej
  • Sałatka z gorgonzolą, orzechami i gruszką

    Gruszki oczyścić z gniazd nasiennych i podzielić na ósemki. Na patelni roztopić 1 łyżkę masła, dodać miód. Owoce wrzucić na rozgrzaną patelnię,...

    więcej
  • Banica

    Z mąki, 6 łyżek wody i octu zagnieść twarde ciasto, następnie podzielić je na dwie części i odstawić na około pół godziny pod przykryciem. Jajka...

    więcej
  • Tarta ze szparagami, pomidorami i serem ricotta

    Aby móc delektować się smakiem szparagowej tarty, najpierw należy rozłożyć w formie ciasto, nakłuć je widelcem, posmarować białkiem i zawinąć na...

    więcej