Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pasztet z kurzych wątróbek z rozmarynem

A+ A-
drukuj
  • 1/2 kg wątróbek drobiowych
  • 120 g masła
  • gałązka rozmarynu
  • 2 cebule
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Na patelni rozpuścić masło, dolać olej czosnkowy i dodać drobno posiekaną cebulę i oczyszczone wątróbki. Zeszklić. Wątróbkę delikatnie zrumienić, posolić i popieprzyć. Wystudzić i zmiksować, doprawić do smaku. Przełożyć do słoiczka i zalać odrobiną rozpuszczonego masła, tak żeby przykryło pasztet - to zapewni na dłużej świeżość.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rozmaryn
  • Cebula
  • Wątróbka drobiowa
  • Sól
  • Olej
  • Masło
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowana bruschetta

  • Wiedeński strudel jabłkowy

  • Mrożony jogurt z borówkami

  • Tuńczyk z pomidorami, oliwkami i kiełkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ryba zapiekana z mozzarellą i pomidorami

    Filety, skropić cytryną i lekko podsmażyć na oliwie. Ser pokroić w plastry, pomidory przekroić na połówki. Podsmażoną rybę ułożyć w naczyniu...

    więcej
  • Domowe müsli – zdrowy początek dnia

    Do miski wsypać 3–4 czubate płatków, dodać trochę gorącej wody i na 10 minut odstawić, aż napęcznieje. Zalać jogurtem, wymieszanym z odrobiną...

    więcej
  • Zapiekana ricotta

    Rozgrzać piekarnik do 180 st. Foremkę do pieczenia (wielkości filiżanki) nasmarować masłem. W misce zmieszać ricottę, jajko, cukier i wanilię, po...

    więcej
  • Parmigiana z białym serem robiola i miętowym pesto

    Zmiksować listki mięty z 2 łyżkami oliwy, kostką lodu, solą i pieprzem. Umyć, poszatkować i szybko zgrillować warzywa. W brytfannie ułożyć...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY