Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Dorsz z fasolką na parze

A+ A-
drukuj
  • 300g dorsza surowego dociętego
  • 200g zielonej lub żółtej fasoli szparagowej
  • 70g ryżu parabolicznego surowego
  • 10g oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

Fasolkę razem z dorszem należy gotować na parze przez 10 minut. Ryż przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Gotowe składniki wymieszać i polać oliwą. Doprawić do smaku.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ryż
  • Fasolka szparagowa
  • Filet z dorsza
  • Oliwa

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Spaghetti frutti di mare

  • Kanapka mistrzów

  • Kurczak w warzywach

  • Omlet francuski

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Żurek

    Z 5 dniowym wyprzedzeniem przygotowywać zakwas: czosnek pokroić na kawałki, wrzucić do szczelnego naczynia, dodać pozostałe składniki, zalać wodą do...

    więcej
  • Ryż z krewetkami

    Selera i marchewkę posiekać. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i smażyć cebulę, seler i marchewkę, aż warzywa lekko zmiękną - nie zrumienią...

    więcej
  • Domowe müsli – zdrowy początek dnia

    Do miski wsypać 3–4 czubate płatków, dodać trochę gorącej wody i na 10 minut odstawić, aż napęcznieje. Zalać jogurtem, wymieszanym z odrobiną...

    więcej
  • Sorbet jabłkowy

    Jabłka umyć, odciąć górną warstwę, usunąć miąższ i gniazda nasienne, a następnie wstawić do lodówki. Miąższ przełożyć do małego naczynia,...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY