Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Jajecznica z szynką i kiełkami

A+ A-
drukuj
  • 180g jajka kurzego
  • 30g wieprzowiny/szynki
  • 10g masła klarowanego
  • 10g ciecierzycy wykiełkowanej surowej
  • 10g surowych pędów fasoli Mung
  • 10g surowej soczewicy wykiełkowanej

Sposób przyrządzania:

Rozgrzać masło na patelni. Wsypać pokrojoną szynkę, podsmażyć 2 minuty i wsypać kiełki. Smażyć kolejne 4 minuty. Dodać rozbełtane jaja i mieszać na przemiennie ściągając patelnię z ognia aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Jajka
  • Wieprzowina
  • Masło
  • Ciecierzyca
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Włoska pizza z warzywami i serem Tomino w oliwie z papryką

  • Krem z pomidorów

  • Sernik

  • Sałatka z grillowaną cukinią

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jamie Oliver: łosoś pieczony w folii z fasolką szparagową

    Rozgrzać piekarnik do 200 ° C. Obciąć zdrewniałe końce fasolki (z jednej strony), wrzucić do wrzącej wody i gotować około 3-4 minut. Odcedzić. Z...

    więcej
  • Zupa z rabarbaru

    Rabarbar oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Wrzucić do garnka z wrzącą wodą i gotować do miękkości, następnie przetrzeć lub zmiksować...

    więcej
  • Sałatka z serem scamorza i figami

    Zagotować fasolkę i kalafiora w osolonej wodzie. Pociąć kalafiora na małe różyczki i ostudzić w wodzie z lodem. Przeciąć cebulę na pół i...

    więcej
  • Tarta cytrynowa z mascarpone

    Piekarnik nastawić na 200°C. Przygotować formę na tartę o średnicy około 22-24 cm, wysmarować tłuszczem. Z mąki, cukru, masła i żółtek zarobić...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY

  • Podróże śniadaniowe

    zobacz więcej

  • Czas na szybkie gotowanie

    15, 25 lub 35 minut. W ciągu tego...

    zobacz więcej