Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Jajecznica z szynką i kiełkami

A+ A-
drukuj
  • 180g jajka kurzego
  • 30g wieprzowiny/szynki
  • 10g masła klarowanego
  • 10g ciecierzycy wykiełkowanej surowej
  • 10g surowych pędów fasoli Mung
  • 10g surowej soczewicy wykiełkowanej

Sposób przyrządzania:

Rozgrzać masło na patelni. Wsypać pokrojoną szynkę, podsmażyć 2 minuty i wsypać kiełki. Smażyć kolejne 4 minuty. Dodać rozbełtane jaja i mieszać na przemiennie ściągając patelnię z ognia aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Jajka
  • Wieprzowina
  • Masło
  • Ciecierzyca
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Stek z kolorowym pieprzem

  • Krem z brokułów

  • Salsa meksykańska

  • Tost z jajkiem w koszulce

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pasta z sera i makreli

    Polecamy przepis na pyszną pastę do pieczywa. Ricottę, makrelę i pokrojoną w kostkę cebulę umieścić w blenderze i zmiksować aż do uzyskania...

    więcej
  • Cevapčići

    Cebulę i czosnek drobno posiekać, dodać do mięsa i wymieszać, dolewając stopniowo wody i doprawiając przyprawami do smaku. Całość przykryć folią...

    więcej
  • Puchar sułtański

    Cukier wolno podgrzewać w suchym rondlu, jak się skarmelizuje dodać połowę śmietanki i podgrzewać, aż zgęstnieje. Sos czekoladowy: gorzką...

    więcej
  • Tofu z dżemem chilli

    Na rozgrzanej patelni zrumienić posiekany czosnek, następnie dodać dżem chilli, pokrojone w kostkę tofu oraz sos sojowy. Najlepiej podawać z białym...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY

  • Podróże śniadaniowe

    zobacz więcej

  • Czas na szybkie gotowanie

    15, 25 lub 35 minut. W ciągu tego...

    zobacz więcej