Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Szaszłyki z rostbefu z papryką pieczoną i cebulą

A+ A-
drukuj
  • rostbef
  • kolendra
  • kmin rzymski
  • 2 papryki czerwone
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • mięta
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przyrządzania:

Rostbef pokroić w kostkę 1,5 cm i obtoczyć w przyprawach: sól, pieprz, zmielona kolendra, zmielony kmin rzymski. Paprykę piec w piekarniku aż skórka zrobi się czarna, wyciągnąć jeszcze gorącą i włożyć na kilka minut do foliowego woreczka. ściągnąć skórkę i pokroić w kawałki. Cebulę pokroić w duże kawałki. Wszystko nabijać na namoczone patyczki i grillować na mocno rozgrzanej patelni. Podawać z jogurtem wymieszanym z czosnkiem i miętą.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Czosnek
  • Rostbef
  • Kmin rzymski
  • Sól
  • Kolendra
  • Papryka mix
  • Jogurt naturalny
  • Mięta
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Żytnie razowe pieczywo na świeżym zakwasie

  • Mazurek kajmakowy

  • Smażone krewetki pachnące czosnkiem z chili

  • Krem z brokułów

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Wiosenne krokiety

    Sporządzić ciasto naleśnikowe i odstawić na 15 min. Mięso i krewetki drobno posiekać, następnie obsmażyć na niewielkiej ilości oleju przez ok. 1...

    więcej
  • Rzodkiewkowe smoothie

    Rzodkiewki opłukać, przekroić na pół. Zmiksować razem z jogurtem. Dodać przyprawy do smaku.

    więcej
  • Makaron ze szpinakiem i fetą

    Szpinak przelać wrzątkiem, przestudzić, pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dodać rozdrobnione ząbki czosnku, chwilę podsmażyć na niedużym...

    więcej
  • Lodowy sandwich

    Lody śmietankowe: Jajka sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać cukier i zmiksować do uzyskania puszystej masy. Śmietankę i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY