Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Szaszłyki z rostbefu z papryką pieczoną i cebulą

A+ A-
drukuj
  • rostbef
  • kolendra
  • kmin rzymski
  • 2 papryki czerwone
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • mięta
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przyrządzania:

Rostbef pokroić w kostkę 1,5 cm i obtoczyć w przyprawach: sól, pieprz, zmielona kolendra, zmielony kmin rzymski. Paprykę piec w piekarniku aż skórka zrobi się czarna, wyciągnąć jeszcze gorącą i włożyć na kilka minut do foliowego woreczka. ściągnąć skórkę i pokroić w kawałki. Cebulę pokroić w duże kawałki. Wszystko nabijać na namoczone patyczki i grillować na mocno rozgrzanej patelni. Podawać z jogurtem wymieszanym z czosnkiem i miętą.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Czosnek
  • Rostbef
  • Kmin rzymski
  • Sól
  • Kolendra
  • Papryka mix
  • Jogurt naturalny
  • Mięta
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowany śledź w szpinakowo-pomidorowym sosie

  • Mrożony jogurt z borówkami

  • Pikantny kurczak z orzechami i chilli

  • Czekoladowy suflet

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Musaka

    Mięso zmielić, wymieszać z jajem, oliwą i przyprawami. Warzywa pokroić w drobną kostkę, lub cienkie plastry wymieszać z mieloną wołowiną. Z masła...

    więcej
  • Sernik

    Dokładnie pokruszone herbatniki połączyć z roztopionym masłem. Tą masą dokładnie i ściśle wypełnić formę wyłożoną folią aluminiową....

    więcej
  • Pasztet domowy

    Mięso, oczyszczone warzywa i grzyby zalać wodą, dodać przyprawy i gotować powoli. Osolić w połowie gotowania. Pod koniec włożyć słoninę i...

    więcej
  • Biała pizza z serem i łososiem

    W misce połączyć mąkę z drożdżami, solą, oliwą z oliwek oraz letnią wodą i zagniatać przez 8–10 minut, aż ciasto zrobi się miękkie i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY