Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Aby móc delektować się fusilli z mięsem i warzywami na wstępie należy umyć i pokroić łopatkę w gulaszową kostkę. Następnie mięso oprószyć przyprawą do karkówki, solą i pieprzem wedle upodobań. W rondlu rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę - całość często mieszać. Do warzyw dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić do miękkości. Potem wrzucić do rondla mięso i je obsmażyć. Następnie dodać puszkę pomidorów, koncentrat pomidorowy i połowę bulionu, Całość dusić około 30 minut. Do miękkiego mięsa dodać makaron oraz mrożoną fasolkę szparagową i podlewać danie resztą bulionu. Dusić całość na minimalnym ogniu do momentu, aż makaron i fasolka będą al dente. Kiedy wszystkie składniki będą już ze sobą połączone i uduszone doprawić danie do smaku, na końcu posypać danie posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
lub wyszukaj w przepisach
Do miski wbić jajka i rozbić widelcem z odrobiną soli. Ziemniaki obrać i cieniutko pokroić. Rozgrzać oliwę na patelni. Następnie wrzucić ziemniaki i...
więcejRoztopić 10g tłuszcz kokosowy przyrządzić masę jajeczną z dwóch ubitych jajek i smażyć 2-3 minuty. Pokroić w plasterki banana i pomarańcze i...
więcejZiemniaki, marchewki, pietruszki i seler ugotować w mundurkach do miękkości, obrać i pokroić w kostkę , groszek jeśli jest mrożony gotować przez...
więcejMięso dokładnie oczyścić i osuszyć. Lekko naciąć mięso w poprzek. Dokładnie natrzeć oliwą i przyprawami. Plasterki czosnku powsadzać w nacięcia....
więcej