
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
For the filling: cut the peeled onions into wedges, put in a pan with garlic and fry until light golden brown. Put the onions and garlic into a large pot. Slice the zucchinis, dice the eggplants and peppers and fry in a hot pan until all ingredients are soft and crunchy. Add the vegetables to the onions. Sprinkle with salt, pepper, sweet and hot pepper. Add chopped tomatoes, peeled, and then add chopped fresh basil and stir. Cover the bottom of a casserole dish with a thin layer of béchamel sauce and place alternate layers of lasagne sheets and filling in the dish. Make several alternate layers. The final layer should consist of pasta and a large spoonful of béchamel sauce. Sprinkle the dish with grated cheese. Cover with aluminium foil and bake in 180°C for 50 minutes. Let cool a little after removing from the oven and serve in portions.
lub wyszukaj w przepisach
Obrać włoszczyznę i gotować z grzybami, czosnkiem i przyprawami. Gdy warzywa zaczną mięknąć dodać obrane i pokrojone buraki i gotować do...
więcejZe składników ciasta wyrobić gładką, jednolitą masę, schować ją do lodówki na około godzinę. Następnie rozwałkować ciasto, wyciąć koła...
więcejW rondelku wypełnionym do połowy zagotować wodę, dolać octu, skręcić palnik tak aby woda tylko „mrugała”. Do kubeczka lub na spodek rozbić...
więcejRostbef pokroić w kostkę 1,5 cm i obtoczyć w przyprawach: sól, pieprz, zmielona kolendra, zmielony kmin rzymski. Paprykę piec w piekarniku aż skórka...
więcej